سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
 
چهارشنبه 91 مرداد 25 , ساعت 8:17 عصر

 

شش سال تلاش, برای تحقق یک مهارت

رضا نباتی

آموزش قرآن در پایه ی ششم ابتدایی در جست‌ وجوی چیست ؟ 

 بر اساس اهداف مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و نیز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش, هدف اصلی آموزش قرآن در دوره ی شش ساله ی ابتدا یی « تحقق مهارت خواندن قرآن کریم » است.

با توجه اجرای مصوبه ی اخیر شورای عالی آموزش و پرورش و افزاش یک ساعت در هفته به ساعات آموزش قرآن, در پایه های شش گانه, زمینه ی مناسبی برای تحقق این هدف, در طول شش سال تحصیلی و 442 ساعت رسمی برای آموزش قرآن در دوره ی ابتدایی در نظر گرفته شده است. لذا مدیران محترم مدارس نسبت به اصلاح جدول برنامه ی هفتگی کلاسی, اقدام لازم را مبذول داشته و « سه ساعت در هفته به آموزش قرآن پایه ای دوم تا ششم ابتدایی » اختصاص داده اند.

اما آن چه در این نوشته مد نظر بوده, معرفی اجمالی برنامه ی درسی آموزش قرآن پایه ی ششم ابتدایی است. سعی کرده ایم از موقعیت این ویژه نامه به نحوی استفاده شود تا نکاتی را که معمولاً کمتر مورد توجه قرار می گیرد, برجسته و ارائه شود, تا از این رهگذر بتوان زمینه ی « حرفه ای شدن آموزگاران محترم قرآن » را فراهم آورد. امید است همکاران گرامی, ضمن مطالعه این مقاله, نویسنده را در اصلاح و تکمیل مطالب یاری رسانند.

در ابتدا نگاهی اجمالی به اهداف برنامه ی درسی آموزش قرآن پایه ی ششم ابتدایی می اندازیم. دانش آموز کلاس ششم ابتدایی در جریان یادگیری درس قرآن ودر پایان این برنامه ی درسی

1-     به شنیدن قرائت قرآن کریم و خواندن آن علاقه نشان می‌دهد؛

2-     به حفظ برخی از آیات، سوره‌ها و پیام‌های قرآنی کتاب درسی علاقه نشان می‌دهد؛

3-     علاقمند است معنای آیات قرآن را بداند؛

4-     به استفاده از رسانه‌ها و شرکت در فعالیت‌های قرآنی علاقه نشان می‌دهد؛

5-     با داستان‌های قرآنی کتاب درسی آشنا می‌شود؛

6-     با معنای برخی از کلمات ساده یا پرکاربرد قرآن کریم آشنا می‌شود؛

7-     آیات و عبارات قرآنی کتاب درسی را روان و حتی‌المقدور زیبا و آهنگین می‌خواند؛

8-     آیات قرآن کریم را از روی مصحف شریف با خط آموزشی به صورت شمرده می‌خواند؛

9-     مفهوم پیام‌های قرآنی کتاب را به زبان ساده بیان می‌کند؛

10-    برخی از عبارات ساده قرآن را معنا می‌کند؛

11-    به خواندن روزانه قرآن کریم علاقه نشان می‌دهد

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ